U Kurelů je ikonická žižkovská hospůdka, v níž se již přes 110 let čepuje světově proslulé české pivo. V roce 2014 jsme se tohoto historického místa ujali, renovovali jeho prostory, zmodernizovali nabídku jídel a nápojů a znovuotevřeli bar se šesti rotujícími pípami s výběrem piv různých českých minipivovarů a lákavou nabídkou originálních koktejlů a domácích lihovin.
Na jídelním lístku najdete výtečné burgery, jež můžete znát z naší debutové restaurace The Tavern, na které se Vám budou sbíhat sliny! Nálož čerstvě ugrilovaného masa ze 100% hovězího krku pod roztékajícím se sýrem, se skvělými domácími omáčkami. Na výběr máte také naše trhané uzené vepřové, jenž bylo oceněno prvním místem v mezinárodní BBQ soutěži, sendvič s křupavým kuřecím prsíčkem marinovaným v podmáslí, zapečené nachos, quesadilly, svěží saláty a domácí dezerty. Varujeme Vás ale předem, náš přátelský personál je velice přesvědčivý, co se týče nabízení vysoce návykové domácí zázvorové vodky po Vaší skvělé večeři.
Zastavte se ke Kurelům, hospůdky s retro atmosférou, skvělým playlistem, výborným jídlem a pitím a barmany s tou nejlepší náturou ve městě. Těšíme se na Vás!
Vyrůstajíce s nadšením pro klasické americké hamburgery a BBQ, Dean a Lori strávili v roce 2009 dva měsíce cestováním po americkém jihu a západě, aby vylepšili své dovednosti ve vaření a našli inspiraci z chutí připomínajících jejich mládí. Po návratzzzu do Prahy založili svůj potulný pouliční stánek Lokal Burger a začali budit rozruch svým prvním zauzeným vepřovým trhaným masem. Začali Burgry zásobovat bary v sousedství, společenské akce a pražské farmářské trhy. Dva roky poté otevřeli první restauraci The Tavern a v roce 2014 převzali nájem 110ti-leté žižkovské hospody U Kurelů a znovuotevřeli ji jako funky moderní ztělesnění tradičního českého baru.
Spolu s provozem dvou restaurací se Dean a Lori kvůli jejich lásce k BBQ rozhodli vytvořit soutěžní dvojici Sticky D’s BBQ. Díky jejich vysokému hodnocení byli pozváni reprezentovat Českou republiku a účastnit se světového šampionátu Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue v Lynchburgu ve státě Tennessee. Přinesli si sebou do Prahy nejvyšší celkové hodnocení v evropské divizi (trhané vepřové, žebra, bůček a kuřecí) stejně jako 1. místo v celé mezinárodní kategorii za jejich zauzené trhané vepřové, které můžete vyzkoušet každý den jak v The Tavern, tak U Kurelů.